Frans Claes rijdt naar podium in de Bike Transalp 2024

Door Jan Geys -

  • Sport

Frans Claes rijdt naar podium in de Bike Transalp 2024

Eindwinnaars Marc Stutzmann en Martin Stosek (Canyon Sidi MTB) waren een maatje te groot in de Bike Transalp 2024, maar Frans Claes en teammaatje Manuel Pliem (Pure HUMANPWR) eindigden na de zevendaagse oversteek van de Alpen wel knap derde.

Met zeven ritzeges op zeven was er geen discussie wie het beste duo was in de alweer 26ste editie van de Bike Transalp. Al tijdens de openingsrit tussen Ehrwald en Imst zette het duo van Canyon Sidi MTB de toon met een overtuigende zege. Er zouden nog zes stuks volgen voor Marc Stutzmann en Martin Stosek die dus ook de logische eindwinnaars werden.

Pliem en Claes eindigden als tweede in die openingsrit, een prestatie die ze op dag twee zouden herhalen. De volgende dagen kwamen Simon Stiebjahn en Jakob Hartmann (Singer Racing Team) steeds beter in de wedstrijd, wat in finishplaats Arco beloond zou worden met een tweede plaats in de einduitslag.

Pliem en Claes verdedigden wel met succes de derde podiumspot. Het eerste volledig Belgische team – bestaande uit Robin Ferket en Wout Janssen (Cyclis Vandenplas Cycling Team) – vinden we op de zevende plaats. Ook het Nederlandse duo Teus Ruijter en Bas Luca de Vries (KMC) haalde de top tien, zij werden 9de.

Bij de vrouwen ging de eindzege naar het Duitse duo Nina Gunther en Daniela Höfler (Maxxis – SQlab Women). Zij haalden het met ruime voorsprong voor Naima Diesner en Greete Steinburg (Sehenswert – Athletes Eyewear) en de winnaressen van 2023, Lorenza Menapace en Daniéle Troesch (Val di Sole Bikeland Sis).

Vertrouwd gezicht op rang 1 bij de Masters waar de Duitser Karl Platt (Bulls Legends) weer maar eens de beste was, dit keer met Calle Friberg aan zijn zijde. Bij de Mixed was er winst voor Andrea en Marc Böttger (Tiroler Zugspitzarena / r2-bike.com MTN CREW). František Šmelko en Ladislav Braz waren dan weer de snelste Grand Masters (Tatra Team).

In de solo-categorieën onthouden we de winst van de Nederlandse Puck Pinxt bij de vrouwen.

Alle uitslagen Bike Transalp 2024: https://www.datasport.com

Foto’s copyright Bike Transalp / Markus Greber

DoorJan Geys