Nieuw | Garmin Fenix 8: steeds meer?

Door Jan Geys -

  • Techniek

Nieuw | Garmin Fenix 8: steeds meer?

Garmin heeft zijn nieuwste generatie smartwatches onthuld! Met steeds meer functies krijgt de Garmin Fenix ​​8 voor het eerst een luxueus AMOLED-scherm en een luidspreker/microfoon. Laten we, rekening houdend met alle kenmerken van zijn voorgangers, eens kijken wat de Fenix ​​8 allemaal te bieden heeft:

Als er één domein is waar we getuige zijn van een echte wapenwedloop, dan is het wel op het gebied van elektronische accessoires zoals gps’en en smartwatches, waar de functionaliteiten steeds geavanceerder worden.  Garmin is hierin de referentie met producten die toonaangevend zijn op het gebied van innovatie. Maar hebben we al deze functies echt nodig om de pols? Zeker niet … Zijn ze nuttig en/of prettig in gebruik? Zonder twijfel!

De nieuwe generatie Fenix-horloges getuigt hiervan: de Fenix ​​8 neemt alle belangrijkheden van zijn voorgangers over, maar voegt er een dosis nieuwe functies aan toe. De voornaamste is het AMOLED-aanraakscherm (dat kan worden gedeactiveerd) waarmee deze horloge is uitgerust, een scherm waarvan de kwaliteit die van een smartphone van de nieuwste generatie waardig is. Wij herhalen: verre van essentieel, maar wel duivels handig. Garmin legt ook uit dat het heeft gewerkt aan de robuustheid van zijn horloge, maar ook aan de navigatie, zonder verdere details te geven.

Garmin biedt ook een optie aan om het scherm op te laden via zonne-energie. In dat geval wordt de Fenix 8 uitgerust met een ​​Sapphire-scherm dat vergelijkbaar is met het scherm van de Fenix ​​7, er wordt momenteel geen AMOLED-scherm aangeboden door Garmin dat kan worden opgeladen via zonne-energie. Op een smartwatch hebben we deze functie nog nooit kunnen testen. Het merk kondigt tot 50% meer zonne-energie aan ten opzichte van zijn voorganger. Qua autonomie moet je rekenen op 10 tot 29 dagen in smartwatch-modus en 28 tot 84 uur in gps-tracking.

Als we ons concentreren op de nieuwe functies die interessant zijn voor het fietsen, noemen we de luidspreker en een microfoon in het horloge, waardoor je een oproep rechtstreeks via het horloge kunt beantwoorden. Hoewel dit misschien een gimmick lijkt, kan het toch inspelen op een heel specifieke situatie: die van een oproep die binnenkomt terwijl de smartphone veilig in de rugzak zit tijdens een mountainbiketocht.

De Garmin Fenix ​​8 beschikt ook over een ‘led-lamp’ waardoor je je horloge als zaklamp kunt gebruiken. Daarnaast profiteerde het merk van deze nieuwe generatie om zijn vlaggenschip uit te rusten met een nieuwe interface die prettiger is voor het oog en vooral veel intuïtiever is in gebruik. Alleen een terreintest zal dit marketingargument kunnen bevestigen (of niet), maar de wens van het Amerikaanse merk om zijn menu’s te vereenvoudigen lijkt ons de juiste weg.

De Garmin Fenix ​​8 maakt gebruik van de optische hartslagsensor om de pols van de Fenix ​​7 (Elevate Gen 5), maar ook van de functies Stamina, ClimbPro, Body Battery, Garmin Pay, enz.

Net als bij eerdere modellen is de Garmin Fenix ​​8 verkrijgbaar in drie maten (43, 47 en 51 mm), met de keuze tussen Gorilla Glass of Saphire-glas voor het scherm, en titanium of staal voor de horlogekast. De Garmin Fenix ​​8 is nu verkrijgbaar vanaf € 999 (stalen versie van 43 mm met Gorilla Glass) en tot € 1.199 (titanium versie van 51 mm met Saphire-glas). Kortom een ​​heerlijk luxe object!

Meer info via www.garmin.com

Foto’s copyright Garmin

DoorJan Geys