Sabbatjaar voor de Bike Transalp in 2025

Door Jan Geys -

  • Sport

Sabbatjaar voor de Bike Transalp in 2025

De mythische MTB-meerdaagse Bike Transalp is de laatste wedstrijd in een sinister rijtje dat er de voorbije jaren het bijltje bij heeft neergelegd. De organisatie heeft voor 2025 een sabbatjaar aangekondigd, maar voegt er wel aan toe dat het werk maakt van een comeback in 2026.

Crocodile Trophy, BeMC, Engadin Bike Giro, Rothaus Bike Giro, Snow Bike Festival, Mountainbike van Vlaanderen, Alta Via MTB Stage Race, Portugal Brasil Ride, Ironbike, Douro Bike Race, The Pioneer, … het lijstje met ten grave gedragen MTB-meerdaagsen is de voorbije jaren ellenlang geworden. Daar mogen we nu ook een van de oudste en meest mythische wedstrijden van de kalender aan toevoegen, de Bike Transalp.

De organisatie geeft als reden financiële uitdagingen en het teruglopende deelnemersaantal aan, maar is wel hoopvol dat ze er in 2026 opnieuw zullen staan met een nieuwe Transalp en frisse ideeën, zonder te specificeren welke dat dan wel mogen zijn.

Gelukkig was er de voorbije dagen ook goed nieuws op het marathonfront, want de organisatoren van de Belgische Ultra Raid 3 Vallées kondigen voor juni 2025 alvast een nieuwe MTB Stage Race aan in de Franse Vogezen. Meer info hier: https://www.vojomag.nl/news/ultra-raid-nieuwe-mtb-meerdaagse-vogezen-2025/.

Foto’s copyright Bike Transalp / Markus Greber

DoorJan Geys