Timo Kielich en Joyce Vanderbeken nieuwe Belgische kampioenen XCM!

Door Jan Geys -

  • Sport

Timo Kielich en Joyce Vanderbeken nieuwe Belgische kampioenen XCM!

Het hing dit jaar aan een zijden draadje, maar met dank aan het team achter de BeMC kon het kruim van de Belgische marathonscene vandaag in La Roche-en-Ardenne alsnog terecht voor de nationale titelstrijd. In helse omstandigheden gingen de titels bij de elites er naar Timo Kielich en Joyce Vanderbeken.

Bij de mannen-elites ging de titel naar Timo Kielich, die het met ruime voorsprong haalde voor Wout Alleman en Frans Claes.

Ook bij de vrouwen-elites ging de titel naar iemand die goed met de crossfiets overweg kan, Joyce Vanderbeken. Alice Pirard kwam 9 seconden tekort om zichzelf op te volgen, het brons was voor Helena Plasschaert.

Bij de Elite 3 was Stijn Van Boxstael de sterkste voor Rick Van der Sande en Jo Pirotte. Kristof Houben was de beste bij de Masters 1, hij haalde het voor Gerrit Delfosse en Géry Bradefer. Hans Jurgen Verselder mag zich dan weer een jaar lang kampioen noemen bij de Masters 2. Kurt Tempst en Koen Malfliet moesten tevreden zijn met de dichtste ereplaatsen. Dirk Vloemans tot slot was de sterkste bij de Masters 3 voor Ronny Geerts.

De volledige uitslagen kan je hier raadplegen: https://my.raceresult.com/157738/?fbclid=IwAR1y-xviBlGXwPL8dyo1TbQTe7XJkwoQ0gBq8Pl4xR5kd6mc16VQMD9FtfQ#1_FC851B

DoorJan Geys