WK MTB Vallnord 2024 | XCO Junioren: goud voor Viktória Chladoňová en Albert Philipsen

Door Jan Geys -

  • Sport

WK MTB Vallnord 2024 | XCO Junioren: goud voor Viktória Chladoňová en Albert Philipsen

Na de Team Relay eerder deze week, werden vandaag de wereldkampioenschappen XCO bij de junioren afgewerkt. Viktória Chladoňová en Albert Philipsen namen in die wedstrijden de regenboogtrui mee naar huis. Dit zijn de uitslagen:  

Junior-vrouwen:

De Slovaakse Viktória Chladoňová, dit jaar ook al de beste in de Junior Series-manche in Nové Město, haalde het in Vallnord met een voorsprong van 36 seconden.

De Canadese Rafaelle Carrier werd tweede, de Sloveense Maruša Tereza Šerkezi derde.

Elena Poppelaars eindigde als beste Nederlandse op de 16de plaats, Mae Cabaca werd 26ste en Bloeme Kalis 39ste. Er stonden geen Belgische meisjes aan de start.

Junior-mannen:

Er was één grote favoriet bij de junior-mannen en dat was de Deense allrounder Albert Philipsen, tevens de titelverdediger. En Philipsen trakteerde zichzelf in Andorra op een nieuwe regenboogtrui.

Op bijna twee minuten van Philipsen zagen we een duel voor het zilver tussen de Spanjaard Hugo Franco Gallego en de Deen Nikolaj Hougs. In dat duel trok de Spanjaard aan het langste eind.

Ryan Laenen sleepte voor België een 18de plaats uit de brand, Sverre Van Lee werd 21ste. De Nederlander Brent van Geest werd 54ste. De Belg Adrien Anciaux kwam ten val tijdens de verkenningen en ging niet van start.

Volledige uitslagen:

WK MTB XCO Vallnord 2024 Junior-vrouwen

WK MTB XCO Vallnord 2024 Junior-mannen

Foto’s copyright UCI

DoorJan Geys